Selecteer een pagina

Kalknagels

In de salon zie ik regelmatig mensen met mycosenagels. Ook wel kalknagels genoemd. Een kalknagel is eigenlijk een dikke verharde nagel. Maar wanneer er een schimmel actief wordt dan kan de nagel bruin en brokkelig worden. Dat heet een mycose of schimmelnagel. Vaak ontstaat zo’n nagel door eens een schimmelinfectie op de huid te hebben gehad. Dit begint vaak tussen de 3e en 4e teen. Met jeuk, rode en schilferige huid. Een schimmel kun je oplopen in vochtige openbare ruimten zoals douches en zwembaden. Vandaar ook wel de term zwemmersexceem. Behandeling is aan te bevelen. Laat je deskundig adviseren door de pedicure omdat de wijze van gebruik van producten en behandeling samen gaan om de schimmel te kunnen aanpakken.

Vermijd gebruik van de schimmelnagelproducten met een kwastje in dat potje of speciale stiften met kwastje. De schimmel komt aan het kwastje en gaat zo weer in het zelfde potje. Zo kan herbesmetting ontstaan. Ook schoenen en sokken zullen behandeld moeten worden. Een schimmel wordt namelijk gedood vanaf 80 graden in de was. Meestal was je sokken op 40 of 60 graden.

Geen doktersrecept

Medicatie van de huisarts is meestal niet zo goed voor het lichaam omdat dit een aanslag op de lever is. LCN heeft ook een hele mooie oplossing de gel van Wilde Pedique. Deze verfraait de nagel en pakt tevens de schimmel aan. Ook voor mannen. ( kan zonder wit randje ) Dit in combinatie met een tinctuur/spray. Consequentheid van behandelen is erg belangrijk. Wil je meer info of een afspraak maken? Bel 06 13015400

jeannette_mycosenagel